2. Abdülhamid’in Torunlarının Miras Davası

| Haber Girişi: 2 Mayıs 2025 15:04 | Son Güncelleme: 2 Mayıs 2025 15:04 A A
Reklam
2. Abdülhamid’in torunları, Galatasaray Adası, Veliefendi Çayırı ve Kabataş Meydanı gibi önemli taşınmazlar üzerinde hak talep etmek için 15 yıl önce veraset ilamı davası açmıştı. İstanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, uzun süren hukuki sürecin ardından 71 kişinin 2. Abdülhamid’in mirasçısı olduğuna karar verdi. Ancak, mahkeme, bu taşınmazların mirasçılara devrine dair herhangi bir karar almadı.

Mirasçılar Hangi Taşınmazlar Üzerinde Hak Talep Ediyor?

Mirasçılar tarafından talep edilen taşınmazlar arasında, Galatasaray Adası, Dolmabahçe’deki 30 dönümlük bostan, Galata’daki değirmen arsası ve Kabataş Meydanı gibi çok değerli mülkler bulunuyor. Ancak, bu taşınmazların devrine engel teşkil eden önemli bir yasal düzenleme var: 1924 yılında çıkarılan, Hilafetin Kaldırılmasına ve Osmanlı Hanedanı’nın Türkiye dışına çıkarılmasına dair yasa, padişah mallarıyla ilgili talepleri yasaklıyor.

Mahkeme Kararı ve Hukuki Sürecin Devamı

Mahkeme, veraset ilamını onasa da, taşınmazların devriyle ilgili herhangi bir işlem yapılmasına izin vermedi. Bu karar, mirasçıların farklı hukuki yollara başvurmasının önünü açtı ve sürecin henüz sonlanmadığını gösteriyor.

Gündem - 15:04 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

FOTOĞRAF GALERİSİ