12° Parçalı az bulutlu

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş Oldu

| Haber Girişi: 1 Temmuz 2024 14:12 | Son Güncelleme: 1 Temmuz 2024 14:12 A A

Uzun zamandır Gemlik gündemini meşgul eden Gemlik Kent Konseyi Başkan seçimi yapıldı. Önceki dönem Gemlik Belediye Meclis Üyesi olan Sedat Akkuş 5 oy farkla yeni başkan oldu.

Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde yapılan Gemlik Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu seçimi saat 14.00’da başladı. Toplantı yeter sayısının oluşması sonrası Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya’nın açılış konuşmasının ardından Divan Kurulu seçildi. Halk Eğitim Müdürü Adnan Uluğ’un başkanlık ettiği Divan’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, Gemlik Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Zambak, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Gül ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Tuğan Büyükbaşaran yer aldı.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mürüvvet Aslan Günay önceki dönem Gemlik Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra adayların konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı Çiğdem Ateş yaptı. Daha sonra kürsüye sırasıyla Ahmet Arslan ve Sedat Akkuş çıktı. Seçim sürecini değerlendiren adaylar, yapacakları çalışmalar konusunda delegasyona son bir bilgi verdiler.
Seçime geçilmeden önce son konuşmayı Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren yaptı. Deviren konuşması sırasında Gemlik Kent Konseyi’nin eski yöneticilerinin yanında olmasını isteyerek sahneye çağırdı ve çiçek takdim etti. Seçilecek olan Kent Konseyi Başkan ve yönetimi ile birlikte çalışacaklarını hatırlatan Deviren, adaylara başarılar diledi.

187 delegenin oy kullandığı seçimde oyların 92’sini alan sarı listenin sahibi Sedat Akkuş, Gemlik Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. Mavi liste ile seçime giren Ahmet Arslan 87 oy alırken, sandıktan pembe liste sahibi Çiğdem Ateş için 5 oy çıktı. 3 oy geçersiz sayıldı.

Seçimin ardından yeni Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş bir teşekkür konuşması yaptı.

Seçim sonrası “Ekip kazandı” başlıklı bir basın açıklaması yayınlayan Gemlik Kent Konseyi seçimini kazanan Başkan Sedat Akkuş, açıklamada şunları dile getirdi:
“Öncelikle bana inanan, bir an bile beni yanlız bırakmayarak çok kıymetli vakitlerini Gemlik adına ortaya koyduğumuz iradeye sahip çıkmak için harcayan ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Bu kazanım Gemlik’te bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının kazanımıdır. Bundan sonra bize düşen; projelerimizi gerçekleştirmek, halkımızın yüzünü güldürmek için mücadele etmektedir. Var gücümüzle belediyemiz ile beraber çalışacağız, ilçemizi daha güzel, yaşanır bir noktaya çıkarma mücadelesi içerisinde olacağız. Atamızın yolunda, adaletten, hukuktan ayrılmadan, açık ve şeffaf şekilde ekibimiz ile birlikte yolumuza devam edeceğiz.

Bu demokrasi yarışına katkı sunan Çiğdem Ateş ve Ahmet Aslan’ı da ayrıca tebrik eder, Gemlik tarihinin en kalabalık kent konseyi seçimi olmasını sağlayan tüm sivil toplum kuruluşlarına da teşekkürler ederim.”

Gemlik - 14:12 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal