18° Kapalı

Bir Telefon ile Hayatı Değişti

| Haber Girişi: 22 Mart 2025 15:01 | Son Güncelleme: 22 Mart 2025 15:01 A A

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Filiz Dönmez, 2018 yılında mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle başvurduğu hastanede kronik böbrek yetmezliği teşhisi aldı. Durumu hızla ağırlaşan Dönmez, üç ay süresince hastanede tedavi gördü. Böbrek fonksiyonları tamamen iflas edince, diyalize girmeye başladı. Bu süreç, hayatının dönüm noktası oldu.

Üniversiteyi Tamamlayıp Kamuda Çalışmaya Başladı

Zorlu tedavi sürecine rağmen eğitimine devam eden Dönmez, Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisat Bölümü’ne üçüncü sınıfta başlarken, hastaneye yakın olmak zorunda olduğu için Akdeniz Üniversitesi’ne misafir öğrenci olarak geçiş yaptı. Böbrek yetmezliğine rağmen üniversiteyi tamamlayarak kamuda çalışmaya başladı. Ancak 7 yıl boyunca böbrek nakli için beklemeye devam etti.

Aile Üyelerinin Bağış Çabaları ve Kayıplar

Dönmez, donör olmak isteyen annesine kanser teşhisi konulunca büyük bir darbe aldı. Bebekken babasını kaybeden Dönmez, bir yıl önce de annesini karaciğer kanserinden kaybetti. Dedesinin de kronik kalp yetmezliği teşhisi almasının ardından, kadavra nakil listesine alındı.

Hayatını Değiştiren Telefon: Saat 03.00’te Gelen Umut

Bir gece, saat 03.00’te çalan telefonla hayatı değişen Filiz Dönmez, Antalya’daki Yaşam Organ Nakli Merkezi’ne çağrıldı. Kadavradan bağışlanan böbrek, Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından başarıyla nakledildi. Dönmez, yıllarca makineye bağlı yaşamanın zorluğuna dikkat çekerken, “Böbreklerim iflas edince hayatım çok zorlaştı. Makineye bağlı yaşamak gerçekten çok zordu. Nakilden sonra ise o kadar alışmışım ki hâlâ hangi gün diyalize gireceğimi düşünüyorum” dedi.

Yeni Bir Hayat, Yeni Bir Umut

Dönmez, nakil sonrası hala normal hayata alışamadığını ve makineye bağlı yaşamanın zorluklarını yaşadığını dile getirdi. “Bir gün organ çıkacağını hiç beklemiyordum. Gece 03.00’te aradılar. Üç hasta daha vardı, bana uyumlu çıktı. 7 yıl boyunca diyalize o kadar alışmışım ki, nakilden sonra hangi gün diyalize gireceğimi düşünüyorum. Dua ediyorum, bana organını bağışlayana” diye konuştu.

Organ Bağışı: Yeni Hayatlar İçin Bir Fırsat

Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Türkiye’de 30 binin üzerinde organ bağışı bekleyen hasta bulunduğunu ve bu bağışların yeni hayatlar için büyük önem taşıdığını belirtti. Aydınlı, Filiz Dönmez’e yapılan başarılı böbrek nakli hakkında, “Operasyon başarılı geçti ve böbrek fonksiyonları normal seviyelere döndü. Filiz, uzun zamandır idrara çıkmamıştı, bu da onun için büyük bir değişim oldu. Artık normal hayatına döndü” açıklamasında bulundu.

Gündem - 15:01 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal