Borusan

Bakan Çiftçi: “Müdahale Kılıçdaroğlu yönetiminin talebiyle gerçekleşti”

| Haber Girişi: 26 Mayıs 2026 11:29 | Son Güncelleme: 26 Mayıs 2026 11:29 A A
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin polis ekiplerince tahliye edilmesinin ardından siyasi tartışmalar devam ederken, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi sürece ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı.

“Taraflara süre verildi, ancak uzlaşma sağlanamadı”

Bakan Çiftçi, CHP içindeki davalı tarafların kendi aralarında görüşerek genel merkezi gönüllü şekilde boşaltmaları için süre tanındığını belirtti. Sürecin sakin ve uzlaşma içinde ilerlemesinin hedeflendiğini ifade eden Çiftçi, buna rağmen tarafların anlaşmaya varamadığını söyledi.Çiftçi, “CHP içindeki davalı ve davacı taraflar kendi aralarında anlaşamadılar ve süreç bu nedenle uzlaşma ile sonuçlanmadı.” dedi.

“Mahkeme kararı, CHP yönetiminin talebiyle uygulandı”

İçişleri Bakanı Çiftçi, tahliye sürecinin yargı kararı doğrultusunda yürütüldüğünü vurguladı. Mahkeme kararının uygulanmasının hukuk devleti ilkesi gereği olduğunu ifade eden Çiftçi, güvenlik güçlerinin müdahalesinin de bu çerçevede gerçekleştiğini belirtti.“Mahkeme kararı, yine CHP yönetiminin talebiyle güvenlik birimlerimiz tarafından uygulanmak durumunda kalındı.” ifadelerini kullandı.

“Devlet kurumlarını siyasi tartışmalara dahil etme girişimleri doğru değil”

Açıklamasında devlet kurumlarının siyasi tartışmaların parçası haline getirilmesine karşı çıkan Çiftçi, bu tür yaklaşımların demokratik siyaset kültürünü zedelediğini söyledi. Çiftçi, hukuk devletinde mahkeme kararlarının uygulanmasının zorunlu olduğunun altını çizerek, güvenlik birimlerinin de bu sorumlulukla hareket ettiğini ifade etti.

“Eleştiri hakkı var, ancak sınırları aşmamalı”

Bakan Çiftçi ayrıca demokratik sistemlerde eleştiri ve protesto hakkının bulunduğunu, ancak tehdit, provokasyon ve kamu düzenini bozabilecek söylemlerin bu kapsamın dışında kaldığını belirtti. Bu tür girişimlerin demokratik sürece zarar verdiğini ifade etti.

Gündem - 11:29 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

FOTOĞRAF GALERİSİ