Rusya’dan Ukrayna’ya Enerji Saldırısı

Rusya-Ukrayna savaşının 1637’nci gününde karşılıklı saldırılar, enerji ve savunma altyapısında yoğunlaştı. Ukraynalı yetkililer, Moskova’nın kış öncesinde enerji tesislerini sistematik şekilde hedef alarak “kışı silaha dönüştürmeye” çalıştığını öne sürdü.Ukrayna’nın devlet enerji şirketi Naftogaz, tesislerinin son bir haftada Rusya tarafından drone ve füzelerle 13 kez hedef alındığını açıkladı. Şirketin verilerine göre yılbaşından bu yana Naftogaz tesislerine yaklaşık 300 saldırı düzenlendi.Son saldırılarda tesislerdeki ekipman ve üretim kapasitesinde ciddi hasar meydana gelirken, can kaybı yaşanmadı.
Kömür madenine saldırı: 1 ölü
Rusya’nın saldırılarında Ukrayna’nın en büyük özel enerji şirketlerinden DTEK’e ait tesisler de hedef oldu.DTEK, bir kömür madenine düzenlenen saldırının ardından yangın çıktığını ve 52 yaşındaki bir çalışanın hayatını kaybettiğini duyurdu.Ukraynalı yetkililer, enerji üretim ve dağıtım altyapısına yönelik saldırıların kış aylarında elektrik ve ısınma sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu. Enerji altyapısındaki ağır hasarın, milyonlarca Ukraynalının kış boyunca uzun süreler elektriksiz ve ısınma imkânından yoksun kalmasına neden olabileceği belirtiliyor.
Ukrayna da Rusya’nın savunma sanayisini hedef aldı
Ukrayna ise Rusya’nın askeri üretim kapasitesine yönelik saldırılarını sürdürüyor.Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 16 Ağustos gecesi Rusya’nın Rostov bölgesindeki Kamensk-Şahtinski kentinde bulunan Kamenski Kombinatı’na düzenlenen saldırının görüntülerini yayımladı.Ukrayna ordusu, saldırı sonucunda tesisteki iki üretim biriminin tamamen imha edildiğini, dört birimin ise hasar gördüğünü açıkladı.
Roket yakıtı üretimi de hedefte
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’na göre Kamenski Kombinatı, Uragan, Smerç ve Tornado-S çok namlulu roketatar sistemlerinde kullanılan mühimmatlar için katı roket yakıtı üretiyor. Tesisin ayrıca çeşitli füze sistemleri ve hava mühimmatları için de üretim yaptığı belirtildi.Karşılıklı saldırılar, savaşın 1637’nci gününde enerji altyapısının yanı sıra tarafların askeri üretim ve savunma kapasitesinin de önemli hedefler arasında olduğunu ortaya koydu.

-
Bakan Gürlek’ten “Kuytulcular” Operasyonuyla İlgili Açıklama!
-
İsrail’den Küstah Türkiye Çıkışı
-
Furkan Vakfı Başkanı Gözaltı Alındı
-
Türkiye’nin S-400 Hamlesi
-
Soruşturmada Karanlık Para Ağı
-
Terörsüz Türkiye Sürecinde Kritik Toplantı

