Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte kamuya ait köprü, otoyol ve toplu taşıma hizmetlerinde ücretsiz geçiş ve yolculuk uygulaması devreye girdi.
Otoyol ve köprüler ücretsiz
Uygulama kapsamında, 26 Mayıs 2026 Salı günü saat 00.00’dan 30 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 24.00’e kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz olarak kullanılabilecek.
Raylı sistemlerde ücretsiz seyahat
27 Mayıs 2026 Çarşamba günü saat 00.00’dan itibaren 30 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 24.00’e kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci–Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe–İstanbul Havalimanı–Arnavutköy Metro Hattı’nda yolculuklar ücretsiz olacak.
Belediye ulaşımına da düzenleme
Aynı tarihler arasında belediyeler ile bağlı birlik, müessese ve işletmeler tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden de vatandaşlar ücretsiz yararlanabilecek. Uygulamanın Kurban Bayramı süresince şehir içi ve şehirler arası ulaşımı kolaylaştırması bekleniyor.