Hatalı yapılan işler zaman kaybına neden oldu
GEMLİK KAPLICASI AÇILIŞINDA SONA GELİNİYOR
• Bursa Jeotermal Anonim Şirketi Yönetimi Kurulu Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, BURFAŞ’a devrettikleri Gemlik Termal Kaplıcası açılışının gecikmesinin hatalı yapılar nedeniyle olduğunu söyledi.
• Sertaslan, ”Belediye yetkilileri, kesin kabulünde tesbit edilen hatalı yapıların hataları giderildi. BURFAŞ’ ise iç dekorasyon ihalesini yaptı” dedi.
Gemlik eski Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Termal Kaplıcası konusunda Gemlik Körfez Gazetesi Sorumlu Müdürü Kadri Güler’e yaptığı açıklamada, tesisin açılışın gecikmesinin müteahhit firmanın bazı yapım işlerinde hatalarının ortaya çıkması nedeniyle, bunların düzeltilmesinin zaman aldığını söyledi.
AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşar’ın bir süre önce kamuoyuna sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda, partisinin Büyükşehir Belediye Başkanının bitirdiği Gemlik Termal Kaplıcası’nın, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıldır tamamlayıp açamadığı eleştirisi üzerine, bilgilerine başvurduğumuz Mehmet Uğur Sertaslan şunları söyledi:
“Eskiye dönersek şunu görürüz. Gemlik Belediyesi eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler döneminde yapılan modern bir kaplıca projesi, “Yap İşlet Devret” yöntemi ile iki kez ihaleye çıkarıldı.
Ancak istekli çıkmadı. Bu arada çeşitli oyunlarla CHP’li belediye yönetimini İçişleri Bakanlığı görevden aldı. Yerine yine çeşitli oyunlarla meclis üyeleri satın alınarak Belediye Başkan vekilliği AKP’ye geçince, bizim yaptırdığımız Kaplıca projesini bir kenara koydular. Kafalarına uygun, Osmanlı Selçuklu mimarisi değil diye, büyük paralar harcanarak yeni bir proje yaptırıldı. Kaplıcanın yapımı ve işletme hakları da Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.
Eski Başkanlardan Recep Altepe seçimler yaklaşınca, 13 Nisan 2018 tarihinde Kaplıca’nın temelini attı ve bu törende yaptığı konuşmada, tesisin 16 milyon liraya çıkacağını, 2019 yılının Haziran ayında açılışını yapacaklarını sözünü verdi.
VERİLEN SÖZDEN 5 YIL SONRA KAPLICA BİTİRİLDİ
Altepe’yi görevden istifa ettirdiler, yerine Ali Nur Aktaş atandı. Aktaş ise inşaatı 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yetiştirmek için çabaladı ama tamamlanmayan tesis açılamadı.
CHP’nin Büyükşehir Belediyesi’ne kazanmamız sonucu tesis bize devredildi.
Hatalı yapımlar ile karşılaşıldı. Yeni Belediye yönetimi kadrolarını kurması sonucu, bu işletmenin termal su kaynağı benim başında bulunduğum Jeotermal A.Ş.’nin hizmet alanında olunca, işletme konusunda yaptığımız değerlendirmeler sonunda, Bursa Büyükşehir Belediyemize bağlı bir işletme olan BURFAŞ’a devrettik.
Bu arada teknik heyet yapıdaki noksanlıkları tespitini yaptı. Duvarlardan sular akıyordu. Bozuk olan su tesisatı yeniden yapıldı. Kesin kabul ondan sonra yapıldı.“
BURFAŞ’ın onarımlar sürerken, termal kaplıcanın iç donanım malzemelerinin ihalesini yaptığını söyleyen Sertaslan, ”Gemlik Termal Kaplıcası BURFAŞ’ın tecrübeli hizmet anlayışı ile yakın zamanda Gemlik halkının hizmetine açılacak” dedi.
Haber: Kadri Güler