Gizli Tanık İddiası ve Ağır Suçlamalar
Gizli tanık “Şubat”ın, Mustafa Türkay Sonel ile Umut Altaş’ın genç kadına yönelik cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği öne sürüldü. Söz konusu iddialar soruşturma dosyasında değerlendirmeye alındı.
“Silah ve Tehdit” İddiası Gündemde
Celal Altaş’ın ifadelerinde, oğlu Umut Altaş’ın kendisine bazı çarpıcı anlatımlarda bulunduğu belirtildi. Altaş’ın, Sonel’in “silahla bir kişiyi vurduğunu” söylediğini aktardığı ve ayrıca “tehdit edildiğini” ifade ederek para talep ettiği iddia edildi.
PTS Kayıtları Aynı Araçta Olduklarını Gösterdi
Yıllar sonra incelenen Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarının, Umut Altaş ile Mustafa Türkay Sonel’in olay günü aynı araçta bulunduğunu ortaya koyduğu belirtildi. Bu tespit dosyada önemli bir delil olarak değerlendiriliyor.
Yurt Dışı Kaçışı ve Kırmızı Bülten
Umut Altaş’ın 2022 yılında Meksika’ya giderek buradan yasa dışı yollarla ABD’ye geçtiğinin değerlendirildiği, hakkında yakalama kararı bulunduğu ve kırmızı bültenle arandığı bilgisi paylaşıldı.
Mesajlaşmalarda Para ve Tehdit İddiası
Sabah gazetesinin haberine göre dosyaya giren 9 Ocak 2026 tarihli mesajlaşmalarda Umut Altaş’ın babası Celal Altaş’a para talebinde bulunduğu, aksi halde savcılığa ifade vereceğini söylediği iddia edildi.
Baba-Oğul Arasında Gerilim Dikkat Çekti
Mesajlaşmalarda taraflar arasında sert ifadelerin yer aldığı, karşılıklı tehdit ve suçlamaların bulunduğu öne sürüldü. Soruşturmanın genişletilerek devam ettiği bildirildi.
Mesajlaşmalar ve ifadeler
Baba Celal Altaş’sa Umut’un olaya karışmadığını, ancak bir şeylere şahit olduğunu savundu:“Bu olayla ilgili hiçbir şekilde olaya iştirakım veya yardımım yoktur. Umut’la defalarca görüştüm, ‘Tanımıyorum, bilgim yok’ dedi. Ancak bir görüşmemizde ‘Mustafa Türkay yanımda bir gün silahını çıkartarak ben bu silahla birisini vurdum’ dedi. Başka bir konuşmada ise ‘Bana para gönderin, ben tehdit ediliyorum, yüklü miktarda para lazım’ dedi. Neden tehdit edildiğini anlamadım.”
Umut Altaş:
- “Sen öyle kolay sanıyorsun değil mi? Yaptıklarınızın bir bedeli olacak. Bugün hesabıma 9 bin dolar bekliyorum”
- “Bugün para gelmezse savcı hanımı arar, her şeyi anlatırım. Beni Amerika’ya niye yolladığınızı söylerim.”
- “Kim yer bu numaraları. Sen herkesi kendin gibi salak sanıyorsun. Ötecem lan her şeyi. Göreceksiniz dünya kaç bucak.”
Celal Altaş:
- “Oldu, ne halin varsa gör”
- “Size gönderdiğim 150 bin doları geri gönderin”
- “Her şeyden haberin var o zaman şerefsiz.”
- “İnşallah öt her şeyi. Haydi oğlum benim.”