IŞİD’in Sakarya yapılanmasına ilişkin dava başladı!

Gündem - 15 Ekim 2024 16:30

Sakarya’da IŞİD terör örgütünün Türkiye’deki faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 242 sayfalık iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianameye göre, IŞİD’in sözde Marmara Bölgesi sorumlusu B.Ö., Sakarya’ya E.K. isimli bir kişiyi “sözde vali” olarak görevlendirdi. E.K.’nin Adapazarı’nda bulunan yasa dışı mescidde düzenlediği toplantılara katılan diğer şüphelilerin kimlikleri, iletişimleri ve fiziki takipler sonucu belirlendi. Polis ekipleri tarafından yapılan aramalarda, örgütsel dokümanlar, toplama kararı bulunan kitaplar ve diğer deliller ele geçirildi. İddianamede, sanıkların haftalık olarak düzenli olarak bir araya gelerek örgütsel faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

Örgüt içerisinde görevlendirilmem söz konusu değildir

Duruşmada söz hakkı verilen tutuklu sanık E.K., “Mescit diye tabir edilen iş yerini 2023 yılının Ekim ayında kapattım ve kimseye devretmedim. Benim dönemimde iş yerinde namaz kılınmadı, mescit olarak kullanılmadı. Cuma namazı kılınması, sohbet gibi faaliyetlerden ve mescit olarak kullanılmasından haberim yoktur. Örgüt içerisinde görevlendirilmem söz konusu değildir. Aleyhe tanık ifadelerini kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi.

İddiaları kabul etmediler

Tutuklu sanık M.F: “Birkaç kez denk geldiğinde cuma namazı kıldım. Zaten orası bir iş yeriydi, düzenli sohbet yoktu. Hacamat yapılırken sohbet oluyordu” diye konuştu.

Tutuklu sanık D.Ö. de, “Sohbet ve örgütsel toplantılar olmadı. Hiçbir örgütsel konuşma yapmadım. Bu yöndeki iddiaları kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

Örgüte katılma gibi bir düşüncem olmadı

Tutuklu sanık Y.B. ise “Sanık E.K.’den önce de hacamat yapılıyordu. Sonra ben hacamat için kiraladım. Gelenlerin namaz kılması için bir yer yaptım. Örgüte katılma gibi bir düşüncem olmadı. Telegram adresi ve numarası bana ait değildir. Hiçbir yere öz geçmiş göndermedim, telefonum ikinci eldi, hacamat için gelenler telefonumu kullanıyordu, onlar göndermiş olabilir. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER