MECLİSTE TÜM KONUŞULANLAR

Köşe Yazıları - 16 Ekim 2024 12:36

02.10.2024 tarihli Gemlik Belediye Meclis Toplantısı’nı izledim ve sizler için önemli kısımlarını kendi yorumumu çok katmadan kaleme almaya çalıştım.

İlk olarak, dillerde Gemlik’in en öncelikli problemi olarak söylenen ama hep arka plana atılan, muhalefetin her meclis gündeme getirdiği kentsel dönüşüm soruldu. 6 yıldır yerel iktidar olan CHP’li bir başkan, “En iyi ihtimalle 1 sene sonra başlayabiliriz” diyor. Kötü ihtimalle bir dahaki seçim sonrasına kalacak herhalde. Çünkü duyduğumuz kadarıyla, önceki dönem ödül alan Kentsel Dönüşüm Projesi iptal edilmiş, yeni proje hazırlanıyormuş.

Hemen başka bir soruya geldi sıra; “Başkanın her fırsat bulduğunda çizmelerini giyip girdiği Karsak Deresi temiz akacaktı ne oldu?” diye soruldu. “Ekim sonu Orhangazi arıtması devreye girince biz de BUSKİ ve DSİ ile dere temizliği yapacağız” dedi. Şunun şurasında ekim sonuna ne kaldı? Bekleriz Başkan. Sonra ilginç bir bilgi paylaştı; Manastır Mahallesi’nin bir bölümü olan Hasanağa Koyu ve kuzey imarları bölgesinin tüm foseptiğinin Kadınlar Plajı’nın oradan denize verildiğini söyledi. BUSKİ’ye ihbar niteliğinde bir bilgiydi. Böyle bir altyapı eksikliği bu devirde kabul edilebilir gibi değil. Çünkü özellikle o bölgede denize girenler ve balık tutanlar göz önüne alındığında facia. Bunu, sorumluluk alanında olan bir başkanın kameralar önünde söylüyor olması ayrı bir facia.

Kitap fuarında Cemal Enginyurt’un Cumhurbaşkanına hakaret ettiği, bu kişinin bir tane kitabı bile yokken neden getirildiği ve 11 Eylül Gemlik’in Kurtuluşu, Zeytin Festivali gibi etkinliklerin çok sönük geçtiği soruldu. Şükrü Başkan “Bende tasvip etmedim Cemal Enginyurt’u. Orası bir siyaset arenası değil” dedi. “Kitap fuarı için çok da doğru değil” dedi ama bu fuarı Başkan Bey kendi düzenledi. Gelenden, gidenden haberi yok muydu?

“Özel günlere sizler gelmiyorsunuz. Ondan sönük geçiyor. Biz sloganımızı bile birleştirdik sizinle” dedi Başkan. Durmak yok, koşmaya devam…

Ak Parti Meclis Üyesi Selim Yavuz girdi lafa: “30 Ağustos Zafer Bayramı Yürüyüşü’ne katıldık. CHP Gençlik Kolları Başkanı slogan attırdı. Sonra ‘Gelin, katılın’ diyorsunuz. Kabotaj Bayramı’na katıldık. Siz kayığa bindiniz, dalmaya gittiniz. Yüzümüze bile bakmadınız.”

“Selim Yavuz’un sözleri üzerine söylenecek çok şey var ama şöyle bir yutkundum. Onu ayrı beraber bir konuşalım Selim Bey” diyebildi. Herhalde Sayın Şükrü Deviren bazı konular için Ak Parti Grup Sözcüsü Selim Yavuz’a biraz dert yanacak.

CHP’nin iktidar olduğu, neden bazı meclis üyelerinin önerge vermeye gerek duydukları soruldu. Öyle ya, belediyeyi yöneten sensin. Neden bu yol yapılsın, buraya park yapılsın diye önerge veriyorsun ki? Önergeyi muhalefet meclis üyeleri iş yaptırmak için verir. Başkan, “Vatandaş söylendiği dikkate alınıyor. Bunu görsün diye veriyor Mustafa Duran” diyerek geçiştirdi.

“Halk Market’ten bin kişi faydalanıyordu. Neden kapatınız?” dediler. “Onların bir çoğu ihtiyaç sahibi değildi. Biz gerçek ihtiyaç sahiplerini Sosyal Hizmetler Sorumlumuz Tolga Sarışen’e iletiyoruz. Onlar hallediyorlar” demekle yetindi. Bundan önceki döneme bir gönderme daha yaptı.

Başkan muhtarlara yine çattı. “Muhtarlar daha duyarlı olmalı. Şehir içindeki muhtarlar biraz alınganlık yapıyor. Enerjimizin %80 köylere verdik” dedi. Var muhtarlarla bir sorunu da, hadi neyse.

Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı Nilüfer Toprakçı’yı da es geçmedi. “Bir ilçe başkanı festivaldeki türküye takmış. Bir sürü döşenmiş ya kardeşim. Ne kadar kolay geliyor her şeyi terörle ilişkilendirmek, terörle yaftalamak. Yani puan mı kazanacağınızı zannediyorsunuz? Yüz kere anlattık. Bir ilçe başkanı bunları yapmamalı” dedi.

Çevre yolundan çekilen, şoförlüğünü de bizzat Başkan Bey’in yaptığı okul servisi de soruldu. Başkan Beyi’n cevabı komik kaldı; “Büyük tepkiler geldi Şoförler Odası ve servisçilerden” dedi. İstememişler. Peki ya halk? Halk istemişti ama.

Yazının başında da dediğim gibi, kendi yorumumu çok katmadan yazdım. Başkan o kadar çok konuştu ki, bir yazıya da sığmadı. Ben de araştırmak üzere Gemlik Kent Konseyi, MKS sponsorluğu, sahabeler ve kardeş şehir konularını ayrı bir yazıya bıraktım.

BENZER HABERLER