Mezuniyet törenine damga vuran olay!

Gündem - 13 Haziran 2024 09:34
Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi’ndeki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde, okul yönetimi tarafından öğrenciler için bahçede düzenlenen mezuniyet töreni öncesinde gerginlik yaşandı. Velilere gönderilen “Onay formu” ve kız öğrencilerin kıyafetlerinin okul yönetimi tarafından “uygunsuz” olarak değerlendirilmesi, tartışmalara neden oldu.

Veli izin onay formu gönderildi

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi’nde yer alan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde mezuniyet töreni öncesi velilere gönderilen form tartışmalara yol açtı. Formda, “Milli manevi değerlere ve kılık kıyafet yönetmeliğindeki temel sınırlamalara uyulması gerektiği” belirtilirken, yırtık veya delikli, şeffaf kıyafetler; vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi giysiler; diz üstü etek, kısa pantolon, kolsuz gömlek ve tişörtlerin giyilmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların bulunduğu fular, bere, şapka, çanta gibi materyallerin kullanılmaması gerektiği ifade edilerek, velilerden formu imzalamaları istendi.

Kız öğrenciler yönetmeliğe aykırı giyindi diye içeri alınmadı

Bugün akşam saatlerinde düzenlenen mezuniyet töreni öncesinde bazı kız öğrenciler, yönetmeliğe aykırı kıyafetler giydikleri gerekçesiyle tören alanına alınmadı. Öğrencilerin tören alanına girişine izin verilmemesi üzerine bazı veliler ve öğrenciler, okul yönetimine tepki gösterdi. Veliler ile okul yönetimi arasında tartışma yaşandı. Gerginliğin artması üzerine yapılan ihbarla okula jandarma ekibi sevk edildi.

Velilerden öğrencilere destek

Bir veli, “Öğrenciler kıyafetleri açık olduğu için maalesef içeriye alınmıyor” derken, bir başka veli ise “Benim çocuklarım eşitlik haklarını sonuna kadar kullanabilirler. Ancak, bir İmam Hatip Okulu’nda kılık kıyafet yönetmeliğine göre başörtüsü değil de açık kıyafetlerle elbette giremezler. Ancak normal bir okulda, Fen Lisesi’nde veya Anadolu Lisesi’nde, çocuklar çok abartıya kaçmayacak şekilde istediklerini giyebilirler. Bu çocukların anne-babası yanındayken, bu şekilde bekletmek ne kadar doğru” şeklinde konuştu. Bir öğrenci ise giydiği kıyafeti göstererek, “Bu elbisemden dolayı beni almadılar” dedi.Olayın bildirilmesi üzerine Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, okula geldi. Doğan’ın veliler ve öğrencilerle konuştuktan sonra tüm öğrenciler içeri alarak, mezuniyet törenine katılmalarına izin verdi.

BENZER HABERLER