Vali Aktaş: “Şok İçerisindeyim”
Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı için görev yaptığı Afyonkarahisar Valiliği önünde resmi cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Aktaş’ın yanı sıra milletvekilleri, kurum müdürleri, kamu çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Törende konuşan Vali Aktaş, yaşadığı üzüntüyü dile getirerek Ayrancı ile yaklaşık sekiz aydır birlikte çalıştıklarını belirtti.
Aktaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bir arkadaşımız emekli olur veya görev yeri değiştiği zaman bir araya gelinir ve gülerek, eğlenerek yolcu ederiz. Ama bugün maalesef başka bir yolculukta hep beraber bir aradayız. Sekiz aydır birlikte mesai yaptık. Son derece üzgünüm, şok içerisindeyim, kırgınım, kızgınım ama bunların hiçbiri bu yolculuğu değiştirmiyor. Yüce Rabbimin takdiri. Bundan sonra bize düşen buradan uğurlamak.”
Naaşı Amasya’ya Gönderildi
Törende yapılan konuşmaların ardından İhsan Ayrancı’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, polislerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Ayrancı’nın naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Amasya’ya gönderildi.
Olayla İlgili Soruşturma Sürüyor
İhsan Ayrancı, bir tesiste silahla başından vurulmuş halde ağır yaralı olarak bulunmasının ardından hastaneye kaldırılmış, ancak doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamamıştı.