Yenidoğan Çetesinin Çalıştığı Hastaneler Ortaya Çıktı !

Gündem - 18 Ekim 2024 12:49

İstanbul’da faaliyet gösteren ‘Yenidoğan Çetesi’ ile ilgili hazırlanan iddianamede yeni ve dehşet verici ayrıntılar gün yüzüne çıktı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan bazı kişilerle iş birliği yapan çete, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirerek, ölümlerine neden oluyordu.

BEBEKLERİN HAYATINI HİÇE SAYDILAR

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede, örgüt lideri olduğu öne sürülen Dr. F.S. ve yönetici zanlı Dr. İ.G.’nin, hastanelerin tedavi koşullarını göz ardı ederek, bebek hastaları anlaşmalı oldukları sağlık merkezlerine hukuka aykırı yollarla sevk ettikleri belirtildi.Fezlekede, zanlıların bebek hastaları uzun süre hastanede yatırarak SGK üzerinden yüklü miktarda kazanç sağladıkları iddia edildi. Ayrıca, solunum tedavisinde kullanılan “curosurf” adlı ilaçların bebekler üzerinde kullanılmış gibi gösterilip, bu ilaçların üçüncü kişilere satıldığına da dikkat çekildi.

“SİMSARLIK ” YÖNTEMİNDEN FAYDALANDILAR

Fezlekede, şüphelilerin yabancı uyruklu bebek hasta yakınlarının çaresizliğinden yararlanarak, örgüt üyesi hemşireler aracılığıyla “simsarlık” yöntemiyle hasta yakınlarından piyasa fiyatının üzerinde tedavi masrafları tahsil ettikleri belirtildi. Bu dolandırıcılık faaliyetlerinde kamu kurumunu aracı olarak kullanarak, mağduriyetleri suistimal ettikleri ifade edildi.

RAPORLARI HEMŞİRELER YAZDI

Fezlekede, şüphelilerin SGK’dan yüksek ödemeler almak amacıyla bebeklerin hastanede yatış sürelerini uzattıkları, tedavi koşulları yetersiz olan hastanelere sevk edilen bazı bebeklerin kısa sürede yaşamlarını yitirdiği belirtildi. Ayrıca, bebek hastaların epikriz raporlarının doldurulmadığı, bu raporların doktorlar tarafından yazılması gereken durumlarda, hemşireler tarafından kaleme alındığına dikkat çekildi.Fezlekede, soruşturma çerçevesinde hemşireler üzerinde yapılan incelemelerde, birçok hemşirenin “Neonatoloji” alanında bebeklere sağlık hizmeti verebilmek için gerekli olan NRP sertifikasına sahip olmadığı tespit edildi. Ayrıca, Bağcılar’da özel bir hastanede hayatını kaybeden bir bebeğin ölüm anında hastanede bulunması gereken Dr. D.E.’nin o sırada hastanede olmadığı, olayı örtbas etmek amacıyla hemşire Ç.D.’nin İ.G.’yi arayarak yardım istediği kaydedildi. Fezlekede, yaklaşık 6 aylık siyahi bebeğin ölümünün, yetersiz eğitim alan hemşire H.D.T. ve diğer çalışanların dikkatsizliği sonucu gerçekleştiğine de dikkat çekildi.

ESKİ BAKANIN HASTANESİ DE LİSTEDE

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 494 sayfalık iddianamede, en az 12 bebeğin ölümüne sebep olan çetenin faaliyet gösterdiği hastanelerin listesi de açıklandı. İddianamede, İstanbul’da yer alan 19 özel hastane belirtilirken, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sahibi olduğu Özel Avcılar Hospital Hastanesi’nin de bu listeye dahil olduğu ortaya çıktı. 22’si tutuklu toplam 47 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmada, çetenin sağlık sistemini nasıl suistimal ettiğine dair detaylar yer alıyor.İşte Yenidoğan çetesinin suçlarını işlediği hastaneler :Akabe Sağlık TesisleriDoğamed Sağlık HizmetleriEkip Sağlık HizmetleriGüney Hastanesi Sağlık HizmetleriMedilife Sağlık HizmetleriÖzel Avcılar Hospital HastanesiÖzel Avrupa Şafak HastanesiÖzel Bağcılar Medlife HastanesiÖzel Doğa HospitalÖzel İstanbul Şafak HastanesiÖzel İstanbul Şafak Sağlık HizmetleriRefik Arslan Sağlik HizmetleriReyap Sağlık Hizmetleri Anonim ŞirketiSilivri Kolan Hastanesi

BENZER HABERLER