Anahtar Parti Gemlik’te Yönetimini Tanıttı: “Türkiye’nin Kilitli Kapılarını Millet Açacak”
Anahtar Parti Gemlik İlçe Teşkilatı, ilçedeki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, parti üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla Şelale Çay Bahçesi’nde düzenlenen tanıtım kahvaltısında bir araya geldi. Geniş katılımla gerçekleşen programda, Anahtar Parti Gemlik İlçe Yönetim Kurulu kamuoyuna tanıtılırken, partinin Gemlik’e ve Türkiye’ye dair vizyonu genel hatlarıyla paylaşıldı.
“Sahadayız, Halkımızı Dinliyoruz”
Programda konuşan Anahtar Parti Gemlik İlçe Başkanı Fatih Demirci, partinin kuruluşunun üzerinden bir yılı aşkın süre geçtiğini belirterek, teşkilatlanma sürecinin tamamlandığını ve Kasım ayında 1. Olağan Kongre’yi gerçekleştirerek ilçe yönetimini oluşturduklarını ifade etti. Kongrenin ardından saha çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Demirci, Gemlik’i sokak sokak gezdiklerini ve sivil toplum kuruluşlarıyla temaslarını sürdürdüklerini söyledi.
Demirci, “Bizler riyakârlığa karşı dürüstlüğün, yanlışa karşı doğrunun mücadelesini vermek için yola çıktık. Halkımızın ne zorluklar yaşadığını biliyoruz; çünkü onları dinliyor, sorunları bizzat kendilerinden öğreniyoruz” dedi.
“Hukukun Üstünlüğüne Dayalı Yeni Bir Sistem”
Konuşmasında Anahtar Parti’nin siyasal hedeflerine de değinen Demirci, amaçlarının temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, hukukun üstünlüğüne dayalı yeni bir yönetim anlayışını hayata geçirmek olduğunu vurguladı. Anahtar Parti’nin bir proje partisi olmadığının altını çizen Demirci, “Biz milletin gönlüne kurulmuş bir hareketiz. Liyakatli şöhretsizleriz. Kimsenin yedek planı değiliz; milletin asıl tercihiyiz, A planıyız” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin geleceğine dair umutlu mesajlar veren Demirci, ülkenin dürüst, ehil kadrolar ve ortak akıl ile yönetilmesi halinde önünün açık olduğunu belirterek, “Bizim şöhretle işimiz yok. Bizim işimiz, emaneti hak edene teslim etmektir. Türkiye’nin kilitli kapılarını açacak anahtar artık milletin elindedir” diye konuştu.
Anahtar Parti’nin Kuruluş Hikâyesi
Programda söz alan Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Fikret Aslan ise partinin kuruluş sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 1990’lı yıllardan bu yana bir memleket hayali kurduklarını ifade eden Aslan, bu hayale 2009 yılında, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından bir süre ara verdiklerini söyledi.
Aslan, “O yıllarda bu memleket mesuliyeti adına bizim sözümüze ihtiyaç kalmaz umuduyla bir kenara çekildik. Ancak 14 Ağustos 2024’te, ülkenin yeniden bizim kelamımıza, inancımıza ve mesuliyetimize ihtiyaç duyduğunu hissederek bir bismillah dedik” ifadelerini kullandı.
“Gemlik Teşkilatının Heyecanı Bize Güç Verdi”
Gemlik’te düzenlenen organizasyonun önemine dikkat çeken Aslan, ilk organizasyon olmasına rağmen ortaya konan yüksek katılım, heyecan ve inancın kendilerine güç verdiğini belirterek, programın hazırlanmasında emeği geçen Gemlik İlçe Teşkilatı’na teşekkür etti.
Tanıtım kahvaltısı, rozet töreninin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
-
Fatih Altaylı tahliye edildi
-
Bu Acı Yürekleri Yaktı
-
Türkiye-Ermenistan’tan Vize Kolaylığı
-
Şam’da Mezze’de Patlama Sesleri
-
Ünlü İsimler Soruşturmada
-
Kocaeli’de Öğrenci Tartışması Silahlı Krize Dönüştü









