21° Açık

Bakanlık “çocuklar için tehlikeli” dedi toplattı

| Haber Girişi: 10 Nisan 2025 12:04 | Son Güncelleme: 10 Nisan 2025 12:04 A A
Ticaret Bakanlığı, “Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS)” üzerinden yayımladığı yeni açıklamada, sağlık riski taşıyan ürünleri kamuoyuna duyurdu. Listeye eklenen bir kırtasiye ürününe dair önemli bir karar alındı.

Çin Menşeli “Popsicle Highlighter” Dondurma Şeklindeki Fosforlu Kalem Toplatıldı!

Bakanlık, “Mao Mao Yu” marka, Çin menşeili “Popsicle Highlighter” ibareli dondurma şekilli 6’lı fosforlu kalemin satışını yasakladı ve piyasadan toplatılmasına karar verdi. Ürünün kimyasal bileşenleri ve sağlık riski taşıması nedeniyle alınan bu karar, tüketicilerin güvenliği için kritik öneme sahip.

Fitalat Riski Tespit Edildi

Fosforlu kalemin güvensizlik nedeni olarak yapılan ekoloji testlerinde, fitalat içerdiği ve bu nedenle sağlık açısından tehlike oluşturduğuna dair kalıcı sonuçlar alındığı belirtildi. Bakanlık, ürünün içerdiği zararlı maddeler nedeniyle özellikle çocukların sağlığını tehdit ettiğini vurgulayarak, toplatma işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

Gündem - 12:04 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal