13° Kapalı

İsrail BM gözlem kulesine saldırdı

| Haber Girişi: 21 Ekim 2024 11:09 | Son Güncelleme: 21 Ekim 2024 11:09 A A

İsrail ordusu, Lübnan’da birçok noktaya hava saldırıları düzenlerken, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırılarını da sürdürüyor. UNIFIL’in yaptığı açıklamaya göre, İsrail’e ait buldozerler, Marwahin’deki UNIFIL mevzisindeki gözlem kulesini ve çevre çitini kasıtlı olarak yıktı.

UNIFIL’den yapılan açıklama

“İsrail ordusu ve tüm aktörlere BM personeli ile mallarının emniyet ve güvenliğini sağlama, BM tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlatıyoruz” ifadeleri kullanılarak, “Bir kez daha BM mevzilerini saldırmanın ve BM varlıklarına zarar vermenin uluslararası hukukun ve 1701 sayılı Güvenlik Konseyi kararının açık bir ihlali olduğunu belirtiyoruz” 

İzleme ve raporlama görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz

İsrail ordusunun defalarca UNIFIL’den, İsrail-Lübnan sınırını belirleyen Mavi Hat’taki mevzilerini boşaltmasını talep ettiği ve BM mevzilerine kasıtlı zarar verdiği bildirildi. UNIFIL’den yapılan açıklamada, “Misyona katkı sağlayan ülkelere yönelik baskılara rağmen barış gücü askerleri tüm mevzilerde kalmaya devam etmektedir. İzleme ve raporlama görevlerimizi sürdüreceğiz” ifadesine yer verildi.

Gündem - 11:09 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal