Tapu Müdürü ve Memuru Gözaltında

| Haber Girişi: 24 Mart 2026 16:57 | Son Güncelleme: 24 Mart 2026 16:57 A A

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in tapu kayıtlarını yasadışı şekilde sorguladıkları belirlenen iki memur, farklı şehirlerde gözaltına alındı.

Antalya’da İlk Gözaltı

İlk operasyon, Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleşti. Tapu teknikeri D.A., Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.Şüpheli, jandarma sorgusunda, “Ayşegül” isimli bir kişinin ısrarıyla Bakan Gürlek’e ait tapu kayıtlarını sorguladığını itiraf etti. D.A., 4 tapu kaydına ulaştığını ve bilgileri mesaj yoluyla paylaştığını belirtti. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyen şüpheli, “Böyle bir suça bilerek karışmadım. Beni kullandığını sonradan anladım.” dedi.Yetkisiz sorgulamaların 13, 20 ve 23 Şubat 2026 tarihlerinde gerçekleştirildiği öğrenildi.

Afyonkarahisar’da İkinci Gözaltı

Antalya’daki gözaltının ardından bir operasyon da Afyonkarahisar’da yapıldı. Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorguladığı belirlenen tapu müdürü M.D., Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.M.D.’nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Malvarlığı Tartışması Sıcaklığını Koruyor

Olay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in düzenlediği basın toplantısıyla gündeme gelmişti. Özel, Gürlek’e ait 12 taşınmaz olduğunu, 4’ünü sattığını ve değerlerinin toplamının 452 milyon lira olduğunu iddia etmişti. “Kanuna göre bakan bir ay içinde mal bildiriminde bulunacaktı. Mal bildiriminde bunların hangisi var?” sözleri tartışma yarattı.Bakan Gürlek ise belgelerin sahte olduğunu söyleyerek, üzerine sadece dört taşınmaz bulunduğunu açıkladı. Gürlek, “Diğerlerini bilmiyorum. ID numaralarında Akın Gürlek yazıyor mu? Yazmıyor.” dedi.

Siyaset ve Yolsuzluk İddiaları Tartışılıyor

Gürlek, CHP liderinin İstanbul ve Antalya’daki yolsuzluk davalarını perdelemeye çalıştığını iddia etti. Görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e dair iddiaları gündeme taşıyan Gürlek, bazı baz istasyonu çalışmalarına ve adaylık iddialarına değindi.Bakan, “Biz devlet memuruyuz. Sürekli mal beyanında bulunmamız gerekiyor. Dört taşınmazım var, bir tanesi Tuzla’da. Bugün manevi tazminat davası açacağız.” ifadelerini kullandı. 

Gündem - 16:57 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

FOTOĞRAF GALERİSİ