21° Açık

Ticaret Savaşında Yeni Cephe: “AB’den ABD’ye Misilleme”

| Haber Girişi: 9 Nisan 2025 17:09 | Son Güncelleme: 9 Nisan 2025 17:09 A A

Ticaret savaşının fitilini ateşleyen ABD’ye, Çin’den sonra bir misilleme de Avrupa Birliği’nden geldi. Donald Trump’ın 350 milyar dolarlık şantajına karşılık, AB 21 milyar euroluk bir adım attı. Avrupa Birliği, 27 üyesinin oy birliğiyle ABD’ye karşı ilk somut adımını atarak ek vergi getirme kararı aldı.

Vergi Kararları: Hedefte ABD Menşeli Ürünler Var

Yeni karar kapsamında ABD menşeli soya fasulyesi, portakal suyu, dana eti ve çeşitli sanayi ürünleri hedef alındı. Avrupa Komisyonu, alınan vergi kararlarının 15 Nisan itibarıyla uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

Trump’ın “Şantajı” ve AB’nin Tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği ülkelerinin gümrük vergilerinden muaf olması için 350 milyar dolar değerinde Amerikan enerjisi satın alması gerektiğini belirtmişti. Trump, “Enerji satın almak ve satın almaya kararlı olmak zorundalar” demişti. Ancak AB, Trump’ın tehditlerine karşılık verdi ve karşı tedbirleri askıya alabileceğini duyurdu.

Gündem - 17:09 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal