Üniversite Öğrencilerine Af

| Haber Girişi: 25 Şubat 2026 16:56 | Son Güncelleme: 25 Şubat 2026 16:56 A A

AK Parti Meclis Grubu’nun hazırladığı Yükseköğretim Kanunu değişiklik taslağında sona gelindi. Düzenlemeye göre, Temmuz 2022’den sonra üniversiteleriyle ilişiği kesilen öğrenciler, 2026‑2027 Güz Dönemi itibarıyla eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilecek.Edinilen bilgilere göre, affın kapsamı ve ayrıntılarıyla ilgili son karar henüz netleşmedi.

Başarısız Dersler İçin Ek Sınav ve Tekrar Hakkı

Taslakta, azami öğrenim süresi dolmuş son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları veya hiç alamadıkları dersler için iki ek sınav ve tekrar hakkı verilmesi öngörülüyor.

Uygulamalı Eğitimde Kolaylık

Özellikle uygulamalı eğitim gerektiren bölümlerde, mezuniyeti kolaylaştırıcı adımlar dikkat çekiyor. Tüm derslerini başarıyla tamamlamış ancak uygulamalı eğitime başlamamış veya tamamlayamamış öğrenciler, eğitimlerini tamamlama hakkına sahip olacak.Tıp, turizm, tarım, gastronomi ve veterinerlik gibi alanlarda binlerce öğrenci bu haktan yararlanabilecek.

Akademide Yaş Hakkı ve Disiplin Düzenlemeleri

Taslak, yükseköğretim genelini ilgilendiren başka maddeler de içeriyor. Öğretim üyelerinin mevcut 67 olan yaş haddi 72’ye çıkarılabilir.Öte yandan, terör örgütü propagandası yapan, üniversitelerde şiddet veya nefret amaçlı afiş, pankart ve bildiri dağıtan öğrencilere bir yarıyıl uzaklaştırma cezası öngörülüyor.Başkası adına tez veya makale yazanlar ve bu materyalleri kullananlar hakkında ise cezai yaptırımlar, unvan geri alınması ve meslekten çıkarma gündemde. 

Gündem - 16:56 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal
Kamil Beki Kent Lokantası

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

FOTOĞRAF GALERİSİ