Atlas Çağlayan cinayeti davasında ilk duruşma yarın
DAVANIN İLK DURUŞMASI YARIN
Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava kapsamında ilk duruşma yarın Bakırköy Adliyesi konferans salonunda yapılacak. Duruşmada sanığın kimlik tespiti yapılması, iddianamenin özetinin okunması ve savunmasının alınması bekleniyor.
OLAYIN DETAYLARI İDDİANAMEDE
İddianamede, 14 Ocak’ta Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Emek Sokak’taki kafede iki grup arasında çıkan tartışma sırasında E.Ç.’nin, Atlas Çağlayan’ı bıçakla yaraladığı ve Çağlayan’ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.Adli Tıp Kurumu raporuna da yer verilen iddianamede, sanığın fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu ifade edildi.
“HAYATİ BÖLGEYE 3 BIÇAK DARBESİ”
Rapora göre Atlas Çağlayan’ın ölümünün, kesici-delici alet yaralanmasına bağlı kot kesisi ile iç organ yaralanması sonucu gelişen iç kanamadan kaynaklandığı aktarıldı.Sanığın, mağdurun göğüs ve kalp altı bölgesine üç kez bıçakla saldırdığı belirtilen iddianamede, olayda kullanılan bıçağın 6136 sayılı yasa kapsamında değerlendirildiği kaydedildi.
SİLAHLA TEHDİT SUÇU DA DOSYADA
İddianamede ayrıca E.Ç.’nin olay sırasında bıçağı birden fazla kişiye doğrultarak “Sizi vururum, hepinizi delik deşik ederim” şeklinde tehditlerde bulunduğu ileri sürüldü. Bu eylemin “zincirleme şekilde silahla tehdit” suçu kapsamında değerlendirildiği belirtildi. Duruşma nedeniyle adliye çevresi ve salon girişinde geniş güvenlik önlemleri alınacağı öğrenildi.

-
Atlas Çağlayan cinayeti davasında ilk duruşma yarın
-
Ateşkes Beklentisi Borsayı Hareketlendirdi
-
MHP’de bir il teşkilatı daha feshedildi
-
18 İlde Dev Siber Operasyon
-
Hakkari’de Şüpheli Olay
-
Sıfır Atık Festivali’ne Rekor Katılım


