Ege ve Bornova KYK yurtlarında kız öğrencilerden “mesaj uygulamasına” itiraz

| Haber Girişi: 12 Aralık 2025 12:52 | Son Güncelleme: 12 Aralık 2025 12:52 A A

İzmir’de Ege ve Bornova KYK yurtlarında kalan kız öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda devreye alınan yeni bir uygulamaya karşı eylem düzenledi. Uygulamaya göre, saat 23.00’ten sonra yurda giriş yapan öğrencilerin ailelerine bilgilendirme mesajı gönderiliyor.

“Özel hayata müdahale” eleştirisi

Öğrenciler, uygulamanın yetişkin bireylerin özel yaşamına müdahale anlamına geldiğini savunarak karara tepki gösterdi. Eyleme katılanlar, üniversite öğrencilerinin aile gözetimi altında tutulamayacağını ve bu tür uygulamaların baskı unsuru oluşturduğunu ifade etti.

Protesto sosyal medyada gündem oldu

Yurtta camlara dökülen öğrencilerin protestosu kısa sürede sosyal medyada da yankı buldu. Öğrenciler uygulamanın geri çekilmesini talep ederken, yetkililerden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Gündem - 12:52 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

FOTOĞRAF GALERİSİ