İdlib Saldırısında Siyasi Karar İddiası

| Haber Girişi: 24 Ağustos 2026 12:44 | Son Güncelleme: 24 Ağustos 2026 12:44 A A

İsrail’de, Suriye’nin İdlib ilinde bulunan ve kullanılmayan Ebu Zuhur Askeri Hava Üssü’ne 18 Ağustos’ta düzenlenen saldırının ardından operasyon kararının kim tarafından alındığı tartışma konusu oldu.İsrail’in Kanal 12 televizyonunda yer alan habere göre, saldırıyla ilgili bilgi sahibi bir ordu kaynağı, operasyon için ordunun siyasi kademeye baskı yapmadığını söyledi.İsrailli hükümet ve üst düzey güvenlik yetkililerinin, ordunun saldırı konusunda siyasi yönetime baskı yaptığı yönündeki iddialarını reddeden kaynak, ordunun siyasi yönetime çeşitli seçenekler sunduğunu belirtti.Kaynak, saldırı kararının ise Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yisrael Katz tarafından alındığını öne sürdü.

Ordu seçenek sundu, son kararı siyasi kanat verdi

İsrailli ordu kaynağı ayrıca saldırının kapsamının sınırlı olduğunu savundu. Ebu Zuhur Hava Üssü’ndeki pistte meydana gelen hasarın birkaç saat içinde giderilebilecek nitelikte olduğunu ifade etti.Bu açıklamalar, saldırı öncesinde İsrail ordusu ile hükümet arasında operasyonun başlatılması konusunda görüş ayrılığı yaşandığına ilişkin iddiaları yeniden gündeme getirdi.

Katz’dan “ordu tavsiye etti” açıklaması

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz ise Kanal 12’nin haberinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.Katz, İsrail ordusunun açık istihbarat bilgilerine dayanarak saldırı düzenlenmesini tavsiye ettiğini savundu. Kararın ise siyasi kanat tarafından, sunulan seçeneklerin dikkatlice değerlendirilmesinin ardından alındığını belirtti.

Gündem - 12:44 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

FOTOĞRAF GALERİSİ