Kamuda yeni sistem!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Bakanlığının 2025 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştirdi. Sunumda Türkiye’nin önemli altyapı projelerine dikkat çeken Uraloğlu, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen dev projelerin bazılarına dair kritik bir tarihi kamuoyuyla paylaştı. Bakan Uraloğlu, söz konusu projelerin kamuya devrinin yakın zamanda gerçekleştirileceğini belirterek, bu adımın Türkiye’nin ulaştırma hedeflerine yönelik sürdürülebilir yatırımlar açısından önem taşıdığını vurguladı. Projelerin bu süreçte daha etkin bir yönetim ve kamu yararı odaklı bir yapıyla süreceğinin altı çizildi.
74 proje hayata geçti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı sunumda önemli bilgiler paylaştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2028’de, Kuzey Marmara Otoyolu ile Çamlıca Otoyolu’nun ise 2030 yılında Bakanlıklarına devredileceğini açıklayan Uraloğlu, “Bu projeleri teslim aldığımızda Bakanlığımızın ödenek ihtiyacı kalmayacak” ifadelerini kullandı.Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin son 20 yılda toplam 74 büyük projeyi hayata geçirdiğini ve bu projelerin yapıldığı yıllardaki toplam tutarının 51 milyar dolara ulaştığını hatırlattı. Uraloğlu, “Eğer bugün bu projeleri yapsaydık 83 milyar dolar harcamamız gerekecekti. Keşke destek verseydiniz de daha fazla projeyi hayata geçirebilseydik” sözleriyle eleştirisini de dile getirdi.Öte yandan Uraloğlu, Türkiye’nin internet ücretleri açısından da önemli bir avantaj sağladığını belirterek, “Türkiye, dünya genelinde en ucuz 12. internet ücretine sahip ülke” dedi.
Siber Saldırıya İlişkin Güvenciler
PTT’nin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) mobil uygulamasına yönelik siber saldırının detaylarını da değerlendiren Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı: “Mesajlaşma ara yüzleri ele geçirilmiş olabilir, ancak bunun dışında herhangi bir hassas veriye ulaşılamamış ve çalınma durumu yaşanmamıştır.”Son olarak yabancı plakalı araçların Türkiye’den yük taşıma işlemlerinin mütekabiliyet esasına göre yapıldığını da vurgulayan Uraloğlu, bu konuda herhangi bir ayrımcılığın söz konusu olmadığını ifade etti.
328 kilometre bölünmüş yol hayata geçti
Afetlere dayanıklı baz istasyonlarını yapmaya başladıklarını ve bunları yaygınlaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Uraloğlu, şöyle konuştu: 2024 hedeflerine ulaşamadınız’ denildi. 320 kilometre bölünmüş yol hedeflemiştik, 328 kilometre bölünmüş yolu hayata geçirdik. Ankara- Sivas yüksek hızlı trenle iklim değişiklinden dolayı bazı sıkıntılar oldu, gideriyoruz. Onu Erzincan’a doğru da yapacağız. Ayrıca, 11 bin 900 olan makine parkını 14 bin 600’e, 24 bin olan personeli de 26 bin 700’e çıkardık, kara yollarımız emin ellerdedir. Pertek Köprüsü’nün proje çalışmalarına devam ediyoruz. TÜVTÜRK’ün ilave şartnamesini satın alan bütün iştirakçileri inceleyebilir ve müracaatlarında düzeltme gerekirse zeyilname ile düzeltilebilir.
-
İsrail Başbakanlığından Suriye Açıklaması
-
Hakan Fidan’dan Blinken’a 7 mesaj
-
Mecliste Gergin Anlar!
-
Suriye’de yeni hükümetten şaşırtan hamle
-
Kıskançlık tartışması can aldı
-
1 Milyonluk Kayıp, Hayatına Mal Oldu