Mahkemeden CHP kongrelerine yönelik kritik karar

| Haber Girişi: 4 Haziran 2026 15:35 | Son Güncelleme: 4 Haziran 2026 15:35 A A
Reklam

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP tarafından 8 Ekim 2023’te gerçekleştirilen İstanbul İl Kongresi ile 4 Kasım 2023’teki 38. Olağan Kurultay’ın iptaline ilişkin açılan davaları reddetti.

Kurultay davasında “derdest dosya” gerekçesi

Mahkeme, Olağan Kurultay’a ilişkin iptal talebini, aynı konuda başka bir mahkemede devam eden derdest bir dava bulunması nedeniyle usulden reddetti. İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin iptal talebinin ise davacıların feragat etmesi gerekçesiyle reddedildiği belirtildi.

Duruşmada dikkat çeken avukat detayı

NTV muhabiri Mustafa Berber’in aktardığına göre, duruşma salonunda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İstinaf mahkemesinin “mutlak butlan” kararı sonrası yaşanan süreçte, CHP’de Özgür Özel ve ekibinin görevden uzaklaştırıldığı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlığa döndüğü hatırlatıldı.Bu süreçte bazı avukatların görevden alındığı belirtilirken, Berber, “CHP adına bu kez Özgür Özel döneminde görev yapan avukatlar değil, yeni avukat hazır bulundu. Mahkemenin söz vermesi üzerine davanın reddi talebinde bulundu” ifadelerini kullandı.

Gündem - 15:35 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
MKS - Marmara Kimya Sanayi Borusan Liberal

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

FOTOĞRAF GALERİSİ