Altında Rüzgar Tersine Döndü
Altın fiyatları, önceki işlem gününde yaşanan kayıpların ardından yeniden yükselişe geçti. Ons altın gün içinde 4 bin 161 dolara kadar çıkarken, gram altın da 6 bin 611 lirayı gördü. Petrol fiyatlarındaki yükselişin sona ermesi, doların zayıflaması ve tahvil getirilerindeki gerileme, değerli metallere destek verdi.
Altını destekleyen gelişmeler öne çıktı
Ham petrol fiyatlarında beş gündür devam eden yükselişin sona ermesi, piyasalardaki baskının hafiflemesini sağladı. Doların değer kaybetmesi ve tahvil getirilerinin gerilemesi de altın fiyatlarındaki toparlanmayı destekleyen gelişmeler arasında yer aldı.Buna karşın ABD’den gelen enflasyon verileri, piyasalardaki iyimserliği sınırladı. Faiz artışı ihtimalinin yeniden gündeme gelmesi, altın fiyatları üzerindeki baskının devam etmesine neden oldu.
ABD enflasyonu beklentileri aştı
ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında yıllık bazda yüzde 3,7’ye yükselerek son dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Piyasa beklentisi yüzde 3,6 seviyesindeyken, enflasyonun tahminlerin üzerinde gerçekleşmesinde artan enerji maliyetleri etkili oldu.Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, açıklanan verileri cesaret kırıcı olarak değerlendirirken, yapay zekâ altyapısındaki hızlı büyümenin ekonomide aşırı ısınma riskini artırabileceği uyarısında bulundu.San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ise kısa vadeli faiz oranlarının daha da yükseltilmesinin gerekebileceğini belirtti. Daly, buna rağmen ekim ayındaki toplantıda acil bir faiz artışına ihtiyaç olduğunu düşünmediğini ifade etti.
Ons altın 4 bin 161 doları gördü
Güne 4 bin 106 dolardan başlayan ons altın, işlem gününde 4 bin 100 dolara kadar geriledikten sonra yükselişe geçti. Günün en yüksek seviyesi 4 bin 161 dolar olarak kaydedilirken, ons altın son işlemlerde 4 bin 145 dolar seviyesinde işlem gördü.
Gram altın 6 bin 611 liraya yükseldi
Yurt içinde gram altın fiyatlarında da yukarı yönlü hareket izlendi. Güne 6 bin 519 liradan başlayan gram altın, gün içinde en düşük 6 bin 513 lirayı, en yüksek ise 6 bin 611 lirayı gördü. Gram altın, son işlemlerde 6 bin 584 liradan alıcı buldu.

-
Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde gündem: TARIM A.Ş., BURFAŞ ve millet bahçeleri
-
Nilüfer’de afet risklerini azaltmak için çalıştay düzenlendi
-
Trump’tan Sızıntı Yapanlara Ağır Tehdit
-
Altında Rüzgar Tersine Döndü
-
Dolar Düşüşünü Sürdürüyor
-
Marmara İçin Kuvvetli Yağış Alarmı

