22 şüpheliden 15’i cezaevine gönderildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sermaye piyasalarındaki işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturmasında yeni bir aşamaya geçildi. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 15’i tutuklanırken, 7 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Tutuklananlar arasında eski Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak ile Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Altınbaş da bulunuyor.
15 şüpheli hakkında tutuklama kararı
Soruşturma kapsamında hakimlik işlemleri tamamlanan şüphelilerden Rüstem Karakaya, Burak Poyraz, Ömer Eryılmaz, Osman Saraç, Neda Soydan, Mustafa Zeki Kayahan, Anıl Tokat, Ali Cesur, Furkan Açar, Mehmet Ali Gedik, Taha Çakmak, İnan Altınbaş, Fatih Uğur, Ömer Ejder ve Hakan Eryılmaz tutuklandı.Mahkeme, diğer 7 şüphelinin ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.
7 şüpheli adli kontrolle serbest
Selay Turhan İnce, Ebru Avcı, Canan Özdemir, Abdullah Dal, Seda Tarım, Feyza Gözde Özdemir ve Erhan Tunç hakkında adli kontrol kararı verildi.Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltında bulunan Ertan Aydın da bugün adliyeye sevk edildi. Soruşturmaya ilişkin işlemlerin sürdüğü bildirildi.
Dört şirketin hisseleri incelemeye alındı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasına göre soruşturma, Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor. Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) raporları ve yazılı başvuruları doğrultusunda başlatılan incelemede, dört şirketin paylarına ilişkin işlemler mercek altına alındı.İnceleme yapılan şirketler arasında Işıklar Enerji ve Yapı Holding AŞ (IEYHO), Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ (VSNMD), Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi AŞ (ODINE) ile Tera Finansal Yatırımlar Holding AŞ (TRHOL) yer aldı.Söz konusu şirketlerin hisselerine yönelik iddialar ve SPK raporları değerlendirilerek toplam 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği açıklanmıştı.
Mali Suçlarla Mücadele ekipleri operasyon düzenledi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda, portföy yönetim şirketleri ve yatırım kuruluşlarında görev yapan çok sayıda yönetici ve çalışan gözaltına alındı.Operasyonda ayrıca eski bürokratlar ile holding ve finans kuruluşlarıyla bağlantılı isimler de yer aldı. Soruşturmanın önceki aşamalarında adliyeye sevk edilen 11 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.Son kararla birlikte, adliyeye sevk edilen 22 şüphelinin 15’i tutuklanırken 7’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma devam ediyor. 
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimliksizleştirme siyasetine fırsat vermedik”
-
Çıplak Görüntülerle Şantaj İddiası
-
Kılıçdaroğlu’ndan oy kaybı itirafı
-
22 şüpheliden 15’i cezaevine gönderildi
-
Altınbaş Holding yöneticisi gözaltında
-
Ünlü Çiftten Cezaevinde Pembe Oda İddiası

